E-mentoroinnilla tukea verkossa – yhteisöllisyyttä yksin työskenteleville

Ajankohtaista mentoroinnissa: 
Haemme aktoreita keskiviikkona 20.3.2019 alkavaan mentorointiryhmään. Ilmoittaudu mukaan! Tämä on viimeinen vuoden 2019 aikana käynnistyvä ryhmä, joten nyt kannattaa toimia!

 

Työskenteletkö yksin tai pienessä työyhteisössä? Haluatko jakaa työn iloja ja pulmia muiden etsivien kanssa?

Osallistumalla e-mentorointiin tapaat kollegoita näppärästi mobiililaitteella tai tietokoneella.

Mitä on e-mentorointi?

  • E-mentorointi auttaa itsenäistä työtä tekeviä ammattilaisia kohtaamaan, jakamaan arjen asioita ja kehittämään osaamista.
  • Mentorointia voidaan toteuttaa eri tavoilla: pareittain tai ryhmässä.​
  • Kaikille tavoille yhteistä on vuorovaikutus samalla alalla työskentelevien välillä ja työn ilojen ja surujen jakaminen.​
  • E-mentorointiin osallistuminen on helppoa. Osallistua voi mobiililaitteella tai tietokoneella, missä tahansa oletkin. Sinun ei tarvitse ladata erillisiä ohjelmia koneelle tai puhelimeesi vaan liityt linkin kautta mukaan.​
  • Verkosto tulee e-mentoroinnin kautta lähellesi ja auttaa sinua jaksamaan ja kehittymään työssäsi. Käsiteltävät teemat määräytyvät sen mukaan, mikä juuri nyt työssäsi on ajankohtaista ja tärkeää. 
  • E-mentorointi muotoutuu osallistujiensa tarpeiden mukaan.

Katso esittelyvideo

Toimintamuodot

  1. E-mentoreiksi haetaan kokeneita etsiviä nuorisotyöntekijöitä ympäri Suomea.  Mentorit osallistuvat Mentoriksi!- perehdytykseen (MePe). Osallistujat sitoutuvat vuodeksi kerrallaan mukaan ja saavat e-mentoreina toimimisesta 5 opintopistettä. Edellytys mentorina toimimiselle on osallistuminen etsivän nuorisotyön osaamiskeskuksen järjestämään peruskoulutukseen.   
  2. E-mentorointia tarjotaan työn tueksi yksin työskenteleville tai uusille etsiville. Mentoroinnin kautta työntekijä (aktori) saa yhteisön ja vertaistukea työn haastaviin pohdintoihin.  
     

E-mentorointi auttaa siis itsenäistä työtä tekeviä ammattilaisia kohtaamaan, jakamaan arjen asioita ja kehittämään osaamistaan. Lähde rohkeasti mukaan joko mentoriksi  tai aktoriksi!

 

Etsivän nuorisotyön e-mentorointia koordinoi ja kehittää Humanistinen ammattikorkeakoulu

Lisätietoa:
Sirpa Ali-Melkkilä, p. 0400 349 262sirpa.ali-melkkila@humak.fi 
Tiina Heimo, p. 0400 349 293tiina.heimo@humak.fi 
Minna Rajalin, p. 0400 349 356minna.rajalin@humak.fi