E-mentoroinnilla tukea verkossa – yhteisöllisyyttä yksin työskenteleville

Työskenteletkö yksin tai pienessä työyhteisössä? Haluatko jakaa työn iloja ja pulmia muiden etsivien kanssa?

Osallistumalla e-mentorointiin tapaat kollegoita näppärästi mobiililaitteella tai tietokoneella.

Mitä on e-mentorointi?

  • E-mentorointi auttaa itsenäistä työtä tekeviä ammattilaisia kohtaamaan, jakamaan arjen asioita ja kehittämään osaamista.
  • Mentorointia voidaan toteuttaa eri tavoilla: pareittain tai ryhmässä.​
  • Kaikille tavoille yhteistä on vuorovaikutus samalla alalla työskentelevien välillä ja työn ilojen ja surujen jakaminen.​
  • E-mentorointiin osallistuminen on helppoa. Osallistua voi mobiililaitteella tai tietokoneella, missä tahansa oletkin. Sinun ei tarvitse ladata erillisiä ohjelmia koneelle tai puhelimeesi vaan liityt linkin kautta mukaan.​
  • Verkosto tulee e-mentoroinnin kautta lähellesi ja auttaa sinua jaksamaan ja kehittymään työssäsi. Käsiteltävät teemat määräytyvät sen mukaan, mikä juuri nyt työssäsi on ajankohtaista ja tärkeää. 
  • E-mentorointi muotoutuu osallistujiensa tarpeiden mukaan.

Katso esittelyvideo

Toimintamuodot

  1. E-mentoreiksi haetaan kokeneita etsiviä nuorisotyöntekijöitä ympäri Suomea.  Mentorit osallistuvat Mentoriksi!- perehdytykseen (MePe). Osallistujat sitoutuvat vuodeksi kerrallaan mukaan ja saavat e-mentoreina toimimisesta 5 opintopistettä. Edellytys mentorina toimimiselle on osallistuminen etsivän nuorisotyön osaamiskeskuksen järjestämään peruskoulutukseen.   
  2. E-mentorointia tarjotaan työn tueksi yksin työskenteleville tai uusille etsiville. Mentoroinnin kautta työntekijä (aktori) saa yhteisön ja vertaistukea työn haastaviin pohdintoihin.  
     

E-mentorointi auttaa siis itsenäistä työtä tekeviä ammattilaisia kohtaamaan, jakamaan arjen asioita ja kehittämään osaamistaan. Lähde rohkeasti mukaan joko mentoriksi  tai aktoriksi!

 

Etsivän nuorisotyön e-mentorointia koordinoi ja kehittää Humanistinen ammattikorkeakoulu

Lisätietoa:
Sirpa Ali-Melkkilä, p. 0400 349 262sirpa.ali-melkkila@humak.fi 
Tiina Heimo, p. 0400 349 293tiina.heimo@humak.fi 
Minna Rajalin, p. 0400 349 356minna.rajalin@humak.fi