Valtakunnallinen työpajayhdistys 20 vuotta vuonna 2017

Työpajatoiminnan vaikuttaja ja kehittäjä 20 vuotta

Vuonna 2017 on kulunut 20 vuotta siitä, kun työpaja-ammattilaiset perustivat itselleen oman järjestön, Valtakunnallisen työpajayhdistyksen (TPY). Tarvittiin yhteinen toimija, joka vahvistaisi sekä työpajojen toimintaedellytyksiä että työpaja-ammattilaisten osaamista. TPY perustettiin virallisesti 1.9.1997. Työpajakenttä on toki vanhempi kuin TPY. 20 vuotta sitten työpajatoiminta oli Suomessa kehittynyt niin pitkälle, että alan ammattilaiset näkivät yhteiselle toimijalle tarvetta.

Järjestön peruskivet laskettiin viisaasti, sillä kaksi vuosikymmentä myöhemmin ne ovat yhä paikallaan. Yhdistyksen ytimessä olivat laatu, vaikuttaminen ja alueellinen toiminta. Vuonna 2017 TPY:llä on jäsenenä lähes 250 työpajaorganisaatiota ympäri Suomen.

Juhlavuotemme teemaksi olemme valinneet työpajatoiminnan vaikuttavuuden. Vaikuttavuuden teeman ympärillä teemme vaikuttamistyötä koko vuoden liittyen niin kuntavaaleihin kuin maakuntauudistukseen- ja soteuudistukseen. Työpajatoimijoille olemme koonneet vaikuttamistyön materiaalipaketin, johon kuuluvat mm. TPY:n kuntavaalitavoitteet. Tutustu materiaalipakettiin täällä.

Juhlavuoden virallisen avauksen järjestämme NUORI2017 -tapahtumassa 27.3. Syksyllä ilmestyy TPY:n  juhlajulkaisu, jossa valmentajat, tutkijat ja valmentautujat tarkastelevat työpajatoiminnan vaikuttavuutta kukin omista näkökulmistaan. Syyskokouksen yhteydessä 23.11. järjestämme jäsenistölle juhlaseminaarin. Blogissa, verkkosivuilla ja Facebookissa julkaisemme juhlavuoden aikana monenlaisia muistoja TPY:n 20 vuodesta. Ihanko pihalla -tapahtumassa Kuopiossa toukokuussa katsellaan työpajojen valmentautujien tekemiä videoita kokemuksistaan työpajatoiminnassa.