Sovari (vaikuttavuusmittari)

TPY on kehittänyt Sovari – sosiaalisen vahvistumisen mittarin työpajatoimintaan ja etsivään nuorisotyöhön. Sovari tuottaa organisaatiokohtaisia, alueellisia ja valtakunnallisia tuloksia työpajatoiminnan ja etsivän nuorisotyön vaikuttavuudesta.

 

Sovarilla tietoa palveluiden vaikuttavuudesta

Sovari vastaa työpajatoimintaa ja etsivää nuorisotyötä toteuttavien tahojen tarpeisiin saada tietoa palveluidensa vaikutuksista. Sovarin tulosten avulla organisaatiot voivat todentaa toimintansa vaikuttavuutta rahoittajille ja sidosryhmille. Valtakunnallisen vertailutiedon avulla organisaatiot voivat hyödyntää Sovaria myös oman toimintansa asiakaslähtöisessä kehittämisessä. Opetus- ja kulttuuriministeriölle Sovari tuottaa valtakunnallisesti yhdenmukaista tietoa työpajapalveluiden ja etsivän nuorisotyön laadusta ja vaikuttavuudesta.

Sovari perustuu asiakkaiden itsearvioinnille pohjautuvaan anonyymiin nettikyselyyn. Sovariin vastaaminen tukee osaltaan asiakkaiden osallisuuden vahvistamista. Sovari-mittari käsittää sosiaalisen vahvistumisen viisi osa-aluetta, jotka ovat: itsetuntemus, sosiaaliset taidot, arjen hallinta, opiskelu- ja työelämävalmiudet sekä elämänhallinta ja tavoitteellisuus. Sovari-mittarin sisältö on kehitetty yhteistyössä kentän toimijoiden kanssa.

 

Jo 170 työpajaa ja 145 etsivän nuorisotyön kuntaa ilmoittautunut Sovarin käyttäjäksi

Sovarin käyttäjiksi on ilmoittautunut noin 170 työpajaa ja noin 145 etsivän nuorisotyön kuntaa/yksikköä. Mittarin käyttäminen on maksutonta, mutta työpajoilta edellytetään TPY:n jäsenyyttä. Sovaria käyttävät työpajat ja etsivän nuorisotyön organisaatiot saavat yhteenvedot Sovarin tuloksista vuosittain syksyisin. Tervetuloa mukaan Sovarin käyttäjäksi!

Ilmoittautuminen työpajatoiminnan tai etsivän nuorisotyön Sovarin käyttöön: https://www.webropolsurveys.com/S/BBE9B6F330F83223.par

 

Lisätietoa Sovarista

Haluatko tietää lisää Sovarista? Lue esite tai siirry Sovarista tuotetun oppaan pariin. Sekä esitteitä että opasta voit tilata TPY:n verkkosivuilta löytyvän lomakkeen avulla. Mittariin voit tutustua myös Sovari-esityksestä. Sovarin valtakunnalliset tulokset vuosilta 2016 ja 2017 löydät yhdistyksen verkkojulkaisuista

Sovari-mittariin liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä asiantuntija Riitta Kinnuseen (riitta.kinnunen(a)tpy.fi).

 

Palveluiden käyttäjärekisterin tietosuojaselosteen löydät täältä.