Laadullinen mittaristo (Sovari)

TPY on kehittänyt Sovari – sosiaalisen vahvistumisen mittarin työpajatoimintaan ja etsivään nuorisotyöhön. Mittari perustuu asiakkaiden itsearviointiin pohjautuvaan nettikyselyyn. Sovari vastaa työpajatoimintaa ja etsivää nuorisotyötä tuottavien tahojen tarpeisiin saada tietoa palveluidensa laadullisista vaikutuksista. Opetus- ja kulttuuriministeriölle Sovari tuottaa valtakunnallisesti yhdenmukaista tietoa palveluiden laadusta ja vaikuttavuudesta. Valtakunnallinen tieto tarjoaa myös vertailupohjan organisaatiokohtaiselle vaikuttavuustiedolle.

Mittari käsittää sosiaalisen vahvistumisen viisi osa-aluetta, joita ovat itsetuntemus, sosiaaliset taidot, arjen hallinta, opiskelu- ja työelämävalmiudet sekä elämänhallinta ja tavoitteellisuus. Mittarin sisältö on kehitetty yhteistyössä kentän toimijoiden kanssa.

Vuoden 2016 aikana Sovaria on levitetty valtakunnalliseen käyttöön. Sovarin käyttäjiksi on ilmoittautunut noin 170 työpajaa ja noin 140 etsivän nuorisotyön kuntaa/yksikköä. Sovarin käyttöön osallistuvat työpajat ja etsivän nuorisotyön organisaatiot saavat omakohtaiset yhteenvedot Sovarin tuloksista vuosittain syksyisin. Sovarin tuottama valtakunnallisesti vertailtava tieto on nähty kentällä hyvin hyödyllisenä. Mittarin käyttäminen on maksutonta.

Ilmoittautuminen työpajatoiminnan tai etsivän nuorisotyön Sovarin käyttöön: https://www.webropolsurveys.com/S/BBE9B6F330F83223.par

Ilmoittautuminen on avoinna vuoden ympäri.

Lisätietoa Sovarista?

Haluatko tietää lisää Sovarista? Lue aiheesta esite tai siirry suoraan työkirjan pariin. Sekä esitteitä että työkirjaa voit tilata TPY:ltä verkkosivuiltamme löytyvän lomakkeen avulla. Lisää tietoa saat myös tästä Sovarin perusesityksestä. Sovarin ensimmäisistä valtakunnallisista tuloksista voit lukea lisää raportista.

Sovari-mittarin käyttöön liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä tieto- ja laatupäällikkö Reetta Pietikäiseen (reetta.pietikainen@tpy.fi).