TPY MTV3:n uutisissa nuorisotyöttömyyden laskusta: Koulutetut nuoret työllistyvät - tukea niille joilla lähtökohdat ei niin hyvät

19.1.2018

MTV3 uutisoi 18.1. nuorisotyöttömyydestä, joka on parantuneen taloustilanteen myötä laskenut viime vuodesta. Uutisten mukaan nuorten palveluihin ohjaamiseen keskittyvä ohjaamotoiminta on edesauttanut nuorten työllistymistä. TPY kommentoi MTV3:n klo 22 TV-uutisissa tilannetta. "Koulutusta ja osaamista omaavat nuoret työllistyvät hyvässä taloustilanteessa parhaiten. Taloustilanne kohtelee kuitenkin eri tavoin erilaisia nuoria. Esimerkiksi nuorten miesten tilanne on naisia heikompi," muistuttaa TPY:n toiminnanjohtaja Mari Ahonen-Walker.

Kysymykseen siitä, miten nuorisotyöttömyys saadaan laskuun vielä tehokkaammin tulevaisuudessa, kommentoi Ahonen-Walker seuraavaa: "Niille nuorille, joiden lähtökohdat eivät ole niin hyvät, tulee mahdollistaa kasvokkaista ja helposti saavutettavaa tukea. Jatkossa tarvitaan lisää resursseja matalan kynnyksen palveluihin, etsivään nuorisotyöhön ja työpajatoimintaan, joissa nuoret voivat aikuisten tuella selvittää tilannettaan ja tulevaisuuttaan ajan kanssa. Nuorten kasvu ja kehittyminen vie aikaa, " sanoo Ahonen-Walker.

Katso uutislähetys